petak, 23. prosinca 2011.

Europski film



1.Melankolija – Psihološki film katastrofe o kraju svijeta, redatelja Larsa von Triera. Justine i Michael slave svoj brak na raskošnoj zabavi u kući njezine sestre i šogora. U međuvremenu, planet Melankolija se približava zemlji.


2.Dječak s biciklom – Film braće Dardenne o 12-godišnjem Cirylu koji ima samo jedan cilj: pronaći oca koji ga je na «kratko vrijeme» ostavio u domu. Slučajno upoznaje frizerku Samanthu koja mu ponudi dom preko vikenda.

3.U boljem svijetu – Psihološka drama redateljice Susanne Bier , govori o obiteljima uvučenim u svijet sukoba i teških odluka. Radnja filma odvija se paraleno u dva sasvim različita mjesta. Jedno je maleni danski gradić a drugo afrička zabit.

4.Muškarci koji mrze žene – Krimi, drama, triler, noir, misterija, sve je to objedinjeno u filmskoj uspješnici  Nielsa Ardena Opleva. Priča prati novinara i hakericu koji razotkrivaju mračnu prošlost jedne obitelji.

5.Pisac iz sjene – Politički triler Romana Polanskog govori o mladom piscu koji britanskom premijeru pomaže napisati opasne memoare. Pierce Brosnan i Ewan McGregor podijelili su glavne uloge u ovom odličnom trileru.

6.Agora – Povijesna drama Alejandra Amenabara prati život lijepe filozofkinje i ateistice Hipatije, koja živi u burnim vremenima sukoba pogana i kršćana. Radnja filma  smještena je u 4. stoljeće poslije Krista.

7.Sve o jednoj djevojci – Redatelj Lone Scherfig napravio je pun pogodak ovom romantičnom dramom o životu. 17-godišnja srednjoškolka priprema se za upis na studij sve dok ne upozna znatno starijeg muškarca sa kojim započinje ljubavnu vezu.

8.Djevojka koja se igrala vatrom - Drugi dio švedske «Milenijske trilogije» redatelja Daniela Alfredsona.. Novinar Mikael Blomkvis razotkriva korumpitanost i trgovinu ljudima, te traži nestalu djevojku Lisbeth.


Nema komentara:

Objavi komentar